Hot!

ΤΕΛΕΙΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ!


Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες (πάνω από το 80%). Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ σίγουρα θα θέλετε να βρείτε τρόπους για να περιορίσετε το πρόβλημα και να βγείτε στην παραλία με ένα όμορφο σώμα χωρίς έντονη κυτταρίτιδα. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τί ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τη μειώσετε σε αρκετά μεγάλο βαθμό.



Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην κακή αιμάτωση καθώς και τη διόγκωση των λιπο-κυψελών σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, που μειώνουν την ελαστικότητας του δέρματος. Η κυτταρίτιδα απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών και δεν σχετίζεται με το σωματικό βάρος, αν και τα παραπανίσια κιλά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Τα σημεία στα οποία παρατηρείται είναι κυρίως οι γλουτοί και οι μηροί, η κοιλιά και οι γάμπες. Μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα αλλά και στην κακή διατροφή, στην καθιστική ζωή, στο αλκοόλ και το κάπνισμα.


Πώς θα καταφέρετε να τη μειώσετε!


Είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία αλλά θα τα καταφέρετε!

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με σωματική άσκηση και τη χρήση ειδικών προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας!

Όσον αφορά τη διατροφή, θα πρέπει να αποφεύγονται οι υδατάνθρακες όπως για παράδειγμα τα μακαρόνια, το λευκό ψωμί και τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα τηγανητά φαγητά και φυσικά τα λιπαρά όπως βούτυρο και τυρί. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα.

Προτιμήστε πρωτεϊνούχες τροφές όπως βραστά αυγά, άπαχο κρέας και ψάρια. Και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό το οποίο αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο σας για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Σχετικά με την άσκηση, προτείνεται κυρίως αερόβια έντονη άσκηση που συντελεί στην αποβολή των κατακρατήσεων. Το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα είναι πολύ χρήσιμα καθώς και οι ασκήσεις με βάρη. Δοκίμασε ένα πρόγραμμα με 10 λεπτά περίπου τρέξιμο και 20 λεπτά ασκήσεις (και με βαράκια) τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Επίσης, πολύ χρήσιμα θα σας φανούν το μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα, το ποδήλατο και το ελλειπτικό μηχάνημα.

Τέλος μην ξεχνάς πως για ορατά αποτελέσματα σε λίγες ημέρες θα σε βοηθήσουν οι ειδικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που μπορείς να προμηθευτείς σε κάποιο κοντινό σου φαρμακείο!



Συλλέξαμε τα καλύτερα tips από τους ειδικούς, που θα σε βοηθήσουν!

- Ένα ποτήρι νερό το πρωί θα σε βοηθήσει σημαντικά στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες λεμόνι για καλύτερη αποτοξίνωση. Το νερό πρέπει να είναι σύμμαχος σου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και αν πίνεις ένα ποτήρι νερό κάθε μία με μιάμιση ώρα θα δεις την κυτταρίτιδα να εξαφανίζεται! Το νερό είναι τόσο χρήσιμο γιατί εμποδίζει την κατακράτηση! Μπορείς εναλλακτικά να πίνεις λίγο πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη.

- Να τρώς μικρά και συχνά γεύματα 5 φορές την ημέρα. Όσον αφορά τα σνακς (δεκατιανό και απογευματινό) προτίμησε εκείνα που θα σου δώσουν αρκετή πρωτεΐνη όπως για παράδειγμα ένα βραστό αυγό, μια μπάρα δημητριακών ή 1-2 φρυγανιές με 2 φέτες γαλοπούλα ή λίγο τόνο σε νερό.

- Αμέσως μετά την άσκηση να πίνεις μισό λίτρο νερό για να μην ξεκινήσει η διαδικασία της κατακράτησης.


- Βάλε τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά στη διατροφή σου κυρίως όσον αφορά τα γαλακτοκομικά.


- Περιόρισε σε μεγάλο βαθμό το αλάτι άμεσα και έμμεσα π.χ dressings, τυριά, ψωμί.


- Βρες συγκεκριμένες ασκήσεις π.χ στο YouTube ειδικές κατά της κυτταρίτιδα που εστιάζουν στις περιοχές με το πρόβλημα.


- Κάνε λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια, τρεις φορές την εβδομάδα τόσο για την καταπολέμηση αλλά και για την πρόληψη της κυτταρίτιδας.


Στην προσπάθεια σου μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος διατροφολόγος καθώς και οι εκγυμναστές σε κάποιο γυμναστήριο!

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω tips μπορείτε να δείτε αισθητά αποτελέσματα ακόμα και μέσα σε 2 εβδομάδες για μία δυναμική εμφάνιση στην παραλία. Εάν τα υιοθετήσετε στην καθημερινότητα σας θα δείτε έντονη μείωση του προβλήματος. Και μην ξεχνάτε πως για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα χρειάζεται υπομονή και συνεχής προσπάθεια αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου