Hot!

7 Τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις στο e-shop σας!

Δεν αρκεί απλά να  κατασκευάσετε ένα eshop για να καταφέρετε να έχετε πολλές πωλήσεις και έσοδα. Η κατασκευή του e-shop είναι μόνο η αρχή. Χρειάζονται διάφορες τεχνικές για να καταφέρετε να αυξήσετε το κοινό στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και φυσικά τις πωλήσεις. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους πιο σημαντικούς τρόπους για να τα καταφέρετε. 




Παραγωγή περιεχομένου στα social media

Η παρουσία της επιχείρησης σας στα social media μπορεί να βοηθήσει να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα σας. Το Instagram και το Tik tok αποτελούν πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν καταφέρει να αυξήσουν τις πωλήσεις τους δημιουργώντας βίντεο που κατάφεραν να γίνουν viral και να τα δει αρκετός κόσμος. Θα πρέπει να δημιουργείτε συνεχώς περιεχόμενο online έτσι ώστε να καταφέρετε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του κοινού και να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ακόμα και το Pinterest φαίνεται να έχει αρκετή δυναμική για να οδηγείτε νέο αλλά και επαναλαμβανόμενο κοινό στο e-shop σας.

Χορηγούμενες διαφημίσεις 

Οι διαφημίσεις στο Facebook ή στο Instagram αλλά και τα Google Ads αποτελούν σημαντικό μέσο προώθησης ενός e-shop. Όσον αφορά τις διαφημίσεις στα social media έχουν το πλεονέκτημα της στόχευσης κοινού έτσι ώστε να απευθύνεστε σε κοινό που είναι πιο πιθανόν να ενδιαφερθεί για τα προϊόντα σας, π.χ σε συγκεκριμένη τοποθεσία, ηλικιακή ομάδα, εύρος εισοδήματος και άλλα. Επίσης, έχετε πρόσβαση σε χρήσιμα στατιστικά και μπορείτε να κάνετε εύκολα προσαρμογές στη διαφήμιση. Τα Google Ads σας δίνουν επίσης τη δυαντότητα να προβληθείτε σε κόσμο που αναζητάει λέξεις κλειδιά στη Google που σχετίζονται με τα προϊόντα που πουλάτε. 

Search Engine Optimization (SEO) 

Η βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO) θα βοηθήσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα της Google με λέξεις κλειδιά χωρίς πληρωμή.  Τo SEO αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τρόπους που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να αυξήσετε τους επισκέπτες στο e-shop. Μπορούν να γίνουν διάφορες τεχνικές βελτιστοποίησης είτε on-page SEO αλλά και off-page SEO.

Influencer Marketing

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη λέξη influencer. Πρόκειται για άτομα που έχουν κοινό σε κάποια πλατφόρμα social media. Ένας τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας είναι να προσεγγίσετε κάποιο τέτοιο άτομο με κοινό που θέλετε να στοχεύσετε, και να τους δώσετε να προωθήσουν τα προΐόντα σας. Τo influencer marketing διαδίδεται όλο και περισσότερο και φαίνεται πως φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν, αρκεί βέβαια να καταφέρουν να απευθυνθούν στο σωστό κοινό που όντως θα ενδιαφερθεί για τα προϊόντα τους.

Email Marketing

Το email marketing αφορά την επικοινωνία της επιχείρησης με ένα κοινό μέσω email και φυσικά την προώθηση νέων προϊοντων και την ενημέρωση για προσφορές. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τρόπο να προωθείτε τα προϊόντα σας και σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει σε κάποιο eshop να σας δίνει μια προσφορά ζητώντας το email σας για να την κατοχυρώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας στο μέλλον μέσω email για να σας προωθούν και άλλα προϊόντα. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτή η τακτική μάκρκετινγκ είναι αρκετά χρήσιμη σε e-shop για αυτό και εφαρμόζεται ευρέως.
  
Κριτικές και σχόλια

Ένα ακόμα tip για να αυξήσετε τις πωλήσεις στο e-shop σας είναι να επιτρέπετε reviews και σχόλια για τα προϊόντα σας. Ο κόσμος θέλει να βλέπει κριτικές και καλά σχόλια έτσι ώστε να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια να να προβεί σε αγορά κυρίως αν η επιχείρηση δεν είναι και τόσο γνωστή. Μη διστάσετε να αφήνετε τον κόσμο να κάνει κριτικές γιατί το πιο πιθανό είναι να σας βοηθήσει, κυρίως όταν ξέρετε ότι είναι καλής ποιότητας και δεν θα λάβει πολλά αρνητικά σχόλια.

Cross-selling και up-selling

Ένας ακόμα τρόπος που θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις σας είναι να υπάρχουν σχτικά προϊόντα ή συστάσεις όταν κάποιος κοιτάζει κάποιο προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να δει ένα προϊόν που τον ενδιαφέρει, που μπορεί να μην το έβλεπε με άλλον τρόπο. Cross-selling αφορά προώθηση προϊόντων που είναι σε παρεμφερή τιμή ενώ το up-selling έχει να κάνει με πιο ακριβά προϊόντα. 



Οι παραπάνω προτάσεις μας θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις του e-shop και τα έσοδα σας. Ξεκινήστε τώρα δημιουργώντας το δικό σας εξελιγμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με τη βοήθεια του 4TY.GR. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου