Hot!

Εντοπίστε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα! Μοναδική πρόταση πώλησης!


Kάθε επιχειρηματίας πρέπει να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί με κάποιον τρόπο από τους ανταγωνιστές του στον κλάδο. Έτσι λοιπόν πρέπει να εντοπίσει το δυνατό σημείο της επιχείρησης, του προϊόντος ή της υπηρεσίας που προσφέρει για να το προωθήσει έτσι ώστε να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του brand name (ονόματος). Η μοναδική πρόταση πώλησης διαφοροποιεί ένα προϊόν από εκείνα των ανταγωνιστών δίνοντας μια χροιά διαφορετικότητας στο προϊόν ή την υπηρεσία, κάτι που οι ανταγωνιστές δεν προσφέρουν.


Προτάσεις για να εντοπίσετε τη μοναδική πρόταση πώλησης:

- Με βάση τα χαρακτηριστικά του προϊόντος: Κάποιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εδώ περιλαμβάνονται τομείς όπως ένα ειδικό συστατικό, η χώρα προέλευσης ή ακόμα και η ιδιαίτερη συσκευασία.

- Με βάση τον τρόπο χρήσης: Mπορεί να τονιστούν κάποιοι επιπλέον τρόποι χρήσης του προϊόντος, μη αναμενόμενοι για διαφοροποίηση.

- Με βάση τον τρόπο κατασκευής: Εάν η διαδικασία παραγωγής παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο, αυτό θα μπορούσε να τονιστεί ως μοναδική πρόταση πώλησης.

- Με βάση την τιμή: Η τιμή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την τελική απόφαση των καταναλωτών οπότε μια ιδιαίτερα χαμηλή τιμή ή οι εκπτώσεις θα μπορούσαν να τονιστούν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

- Με βάση την ιδιαίτερη εικόνα: η εικόνα του προϊόντος μπορεί να το διαφοροποιήσει αρκετά από τα ανταγωνιστικά ακόμα και αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντικειμενική διαφορά. Σε αυτό το κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο η διαφήμιση.

- Με βάση την προϋπάρχουσα ιστορία: Εφόσον η επιχείρηση έχει μακροχρόνια εμπειρία στον κλάδο, αυτό θα μπορούσε να τονιστεί καθώς θα αυξήσει την αξιοπιστία και το κύρος της επωνυμίας.

- Με βάση νέων χαρακτηριστικών: Σε περίπτωση που έχουν υπάρξει αλλαγές στο προϊόν ή σε κάποια υπηρεσία, πρέπει να τονιστούν ως κάτι νέο, φέρνοντας ένα αέρα αλλαγής.

Κάθε επιχείρηση πρέπει να εντοπίσει μια μοναδική πρόταση πώλησης για κάθε προϊόν ή υπηρεσία έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα απαραίτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να διαφοροποιηθεί και να κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών.

Ο Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος 4TY.GR σας βοηθάει να εντοπίσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σας και αναλαμβάνει την αποτελεσματική του προώθηση για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου