Hot!

Tips για να αποκτήσετε όμορφο και υγιές μαύρισμα!

Κάθε καλοκαίρι, πολλοί επιθυμούν να αποκτήσουν το τέλειο μαύρισμα, καθώς αναδεικνύει καλύτερα το δέρμα, μας δείχνει πιο αδύνατους και αναμφισβήτητα αποτελεί πρότυπο ομορφιάς. Από την άλλη, οι δερματολόγοι συνεχώς μας ενημερώνουν για τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα μας και μας συνηστούν να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Η καθημερινή χρήση του αντηλιακού θεωρείται πλέον απαραίτητη, όχι μόνο για την παραλία αλλά και για τις μετακινήσεις μας στην πόλη. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα tips που με λίγη υπομονή θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το πολυπόθητο μαύρισμα!



Κατ’αρχήν, θα πρέπει να εντοπίσετε το φωτότυπο σας, όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο, έτσι ώστε να βρείτε το αντηλιακό που χρειάζεστε. Ακολουθήστε πειστά τις οδηγίες όσον αφορά τον δείκτη προστασίας SPF και ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό, κυρίως μετά το κολύμπι ή έντονη εφίδρωση. Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο. Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12.00 και 15.30 που οι ακτίνες είναι κάθετες και καίνε περισσότερο το δέρμα.

Αυξάνετε σταδιακά τη διάρκεια παραμονής στην παραλία. Μην περιμένετε να αποκτήσετε έντονο ήλιου που προκαλούν φωτογήρανση, ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Να φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο στα πρώτα σας μπάνια για μεγαλύτερη προστασία. Extra Tip: Μην σκουπίζεσαι με το που βγαίνεις από την παραλία, αλλά άφησε το σώμα σου να στεγνώσει φυσικά από τον ήλιο. Αυτό το tip θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ακόμα πιο γρήγορα το μαύρισμα που θέλεις!
μαύρισμα από το πρώτο κιόλας μπάνιο. Πρέπει να είστε υπομονετικοί για να αποκτήσετε υγιές μαύρισμα χωρίς να βλάψετε το δέρμα σας. Αρκετοί από εσάς πιθανότατα έχουν υποστεί κάποιο ηλιακό έγκαυμα στο παρελθόν και ξέρουν ότι αποτελεί μια επώδυνη διαδικασία, μέχρι το δέρμα να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Μην ξεχνάτε ότι και με συννεφιά μπορεί να καείτε, οπότε μην παραμελείτε ποτέ το αντηλιακό σας, μόνο έτσι θα προστατευτείτε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του

Μετά το μπάνιο μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα για μετά τον ήλιο, που παρατείνουν το μαύρισμα και κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει λαμπερή και ξεκούραστη. Η ενυδάτωση είναι σημαντική για το μαυρισμένο δέρμα, έτσι ώστε να δείχνει πιο υγιές.

Η διατροφή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του μαυρίσματος σας. Ενσωματώστε στη διατροφή σας καρότα, καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, βερίκοκα και πιπεριές που είναι πλούσια σε καροτενοειδή. Και η βιταμίνη Α συμβάλλει σε αυτόν τον σκοπό, άρα προτιμήστε αυγό, σπανάκι, μαϊντανό και γάλα. Τέλος, η βιταμίνη C είναι σημαντική καθώς έχει αντιοξειδωτική δράση και εμποδίζει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολίας. Επιλέον, είναι χρήσιμη για την γρηγορότερη επούλωση των εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Το μαύρισμα αποτελεί απλά μια μόδα ή οποία μπορεί να έχει επικύνδυνες επιπτώσεις στην υγεία μας, αν δεν γίνει σωστά. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και να αντιμετωπίζετε πάντα με προσοχή τον ήλιο, γιατί τα εγκαύματα μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στο δέρμα σας, μακροπρόθεσμα και αθροιστικά. Εάν είστε από αυτούς που δεν μαυρίζουν εύκολα ή και καθόλου, θα πρέπει να το δεχτείτε και να μην προσπαθείτε να μαυρίζετε γρήγορα, καταφέρνοντας μόνο εγκαύματα και τίποτα άλλο. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες self-tan, δηλαδή για αυτο-μάρισμα, χωρίς ήλιο. Θεωρούνται σχετικά πιο υγιεινές επιλογές από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο αλλά και πάλι η χρήση τους πρέπει να γίνεται με προσοχή, καθώς δεν μπορεί ακόμα να είναι σίγουρες οι επιδράσεις τους στο δέρμα. Αποφεύγετε να εισπνέετε τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Μην ξεχνάτε ότι το υγιές μαύρισμα χρειάζεται υπομονή, ανάλογα και με το φωτότυπο σας, οπότε να αποφεύγετε τις υπερβολές, γιατί θα σας οδηγήσουν σε έγκαυμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου