Hot!

Νέα Τεχνολογίας – Νέα από τη Google, το Facebook και το Instagram!

Ιός έχει χτυπήσει το GMAIL – Δείτε πώς να προστατευτείτε!

Ένα κακόβουλος ιός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς μέσω του GMAIL απειλώντας με αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια προσωπικών εγγράφων χιλιάδων ατόμων. Το συγκεκριμένο λογισμικό στηρίζεται σε ένα email από λογαριασμό GMAIL, όπου φαίνεται πως σας έχει στείλει κάποιος φίλος σας έναν σύνδεσμο για τα GOOGLE DOCS. Φυσικά το κλικάρισμα σε αυτό το link ενεργοποιεί τον ιό, δίνοντας πρόσβαση στους δημιουργούς του στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν έχετε κάνει κλικ λοιπόν σε GOOGLE DOC από παρεμφερές email είναι πιθανόν να έχετε προσβληθεί από τον ιό.

Για να είστε ασφαλείς δεν θα πρέπει να έχετε κάνει κλικ σε τέτοιον σύνδεσμο που να σας έχει έρθει από λογαριασμό GMAIL. Εάν δεν έχετε κάνει κλικ δεν κινδυνεύετε. Εάν έχετε κάνει κλικ θα πρέπει να τσεκάρετε ότι το συγκεκριμένο email σας έχει έρθει όντως από φίλο ή γνωστό, να ρωτήσετε δηλαδή τον αποστολέα. Εάν το email αυτό δεν έχει έρθει από φίλο σας πρέπει να κάνετε τα εξής:
Πηγαίνετε στo Google ΜΥACCOUNT (myaccount.google.com/pemissions) και αφαιρέστε το GOOGLE Docs  από τη λίστα με τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Με το που κάνετε τη συγκεκριμένη αφαίρεση, οι χάκερς δεν θα μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση στο λογαριασμό σας και θα είστε πλέον ασφαλείς.

Βελτιώσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google!

Η Google ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες μια σειρά βελτιώσεων για την μηχανή αναζήτησης της με κύριο στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται, και την μεγαλύτερη αξιοπιστία τους. Φαίνεται πως το πρόβλημα των ψεύτικων ειδήσεων έχει απασχολήσει την εταιρεία επειδή σίγουρα η διάδοση τέτοιου περιεχομένου είναι ιδιαιτέρως αρνητική. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος δίνεται μεγάλη έμφαση στην εμφάνιση πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές. Έτσι λοιπόν, μέσω των βελτιώσεων στον αλγόριθμο θα παρέχονται πολύ πιο ποιοτικά αποτελέσματα και θα αποφεύγεται η παρουσίαση παραπλανητικού ή προσβλητικού περιεχομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αλγόριθμο των αναζητήσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της Google “Πώς λειτουργεί η αναζήτηση”.

Σχεδόν το ¼ του πληθυσμού παγκοσμίως είναι χρήστες του Facebook!

To Facebook ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του έφτασαν στις αρχές Απριλίου τα 1,94 δισεκατομμύρια, αριθμό που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι χρήστες μάλιστα του Facebook που το χρησιμοποιούν καθημερινά ανέρχονται στους 1,3 δισεκατομμύρια. Φαίνεται λοιπόν η τεράστια δυναμική που δίνει το Facebook στην επικοινωνία μας αλλά και σε μια επιχείρηση που θέλει να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών έχει αυξηθεί κατά 17% σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη του Facebook έφθασαν τα 3,06 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας 77% αύξηση συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ανοδική τάση για το Instagram!

Όσον αφορά τα social media, φαίνεται πως το Instagram έχει ιδιαίτερα ανοδική πορεία προσθέτοντας πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες. Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του έχουν φτάσει πλέον τα 700 εκατομμύρια. Το Instagram είχε εξαγορασθεί το 2012 από το Facebook και αναπτύσσεται σήμερα με πολύ γρήγορο ρυθμό. Φυσικά, συνεισφέρει σημαντικά στα έσοδα του Facebook καθώς σύμφωνα με έρευνες αναμένεται να παρουσιάσει τζίρο 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2017.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου