Hot!

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τις διαφημίσεις στο Facebook!

Το Facebook αποτελεί το πιο επιτυχημένο και πολυσύχναστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκατομμύρια χρήστες καθημερινά επισκέπτονται τη σελίδα για να ψυχαγωγηθούν, να πουν την άποψη τους αλλά και να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα.

Θέλετε να αποκτήσετε περισσότερα likes στην σελίδα σας στο Facebook ή σε κάποια κοινοποίηση; Επιθυμείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας; Θέλετε να αυξήσετε άμεσα τις πωλήσεις σας; Η διαφήμιση στο Facebook αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για να καταφέρετε όλα τα παραπάνω!



Αξίζει να προβάλλω την επιχείρηση μου στα social media;

Αξίζει, γιατί όλο και περισσότεροι καταναλωτές επισκέπτονται τα social media γενικότερα, αλλά και για τις αγορές τους ειδικότερα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι χρήστες του Facebook στη χώρα μας είναι γύρω στους 4.500.000 συνεπώς μπορείτε να προσεγγίσετε πολλούς δυνητικούς πελάτες.

Γιατί η διαφήμιση στο Facebook μπορεί να θεωρηθεί σημαντική;

Η διαφήμιση στο Facebook θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μέθοδος διαφήμισης από στόμα σε στόμα, από τη στιγμή που μια πληροφορία μπορεί να μοιραστεί από ένα χρήστη σε άλλους κάνοντας share. Η πληροφορία αυτή μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως κείμενο, εικόνα ή video. Ας μη ξεχνάμε, ότι η πιο αποτελεσματική τακτική στην ιστορία του marketing είναι η από στόμα σε στόμα διαφήμιση.

Το κέρδος μιας επιχείρησης από το Facebook αφορά τη προσέλκυση νέων πελατών, τη γρήγορη προώθηση νέων προϊόντων, την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες, την παρακολούθηση των αντιδράσεων όσον αφορά τα προϊόντα μιας επιχείρησης, και σίγουρα τα άμεσα έσοδα που θα αποκομίσουν.

Δεν αρκεί η σελίδα μου στο Facebook; Χρειάζεται να προβώ σε πληρωμένη διαφήμιση στο συγκεκριμένο μέσο;

Τα social media έχουν ως κύριο στόχο το χτίσιμο σχέσεων με τους πελάτες. Δεν είναι κύριος στόχος τους οι πωλήσεις αλλά η ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους πελάτες, ενισχύοντας έτσι το brand. Επίσης, ο αλγόριθμος του Facebook προβάλει τις αναρτήσεις σας σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των φίλων της σελίδας, κάτω από 10%. Άρα, η απήχηση των αναρτήσεων στη σελίδα είναι σχετικά μικρή. Οι διαφημίσεις στο Facebook έρχονται να ενισχύσουν την απήχηση και το κοινό της σελίδας σας για να ανακαλύψουν έτσι όλο και περισσότεροι τη σελίδα ή το site σας. Τα Facebook Ads είναι λοιπόν απαραίτητα για μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν με τη διαφήμιση στο Facebook;

Είτε θέλετε να αποκτήσετε περισσότερα likes στην σελίδα σας στο Facebook ή σε κάποια κοινοποίηση, είτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, η διαφήμιση στο Facebook αποτελεί σίγουρα ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Επίσης, θα αυξηθούν άμεσα η αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης καθώς και οι πωλήσεις σας.

Μπορώ να κάνω μια διαφήμιση στο Facebook χωρίς να έχω σελίδα στο Facebook;

Ναι. Μπορείτε για παράδειγμα να προβάλετε μια ιστοσελίδα ή και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Σε ποια σημεία προβάλλεται μια διαφήμιση στο Facebook;

Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονται στην αρχική σελίδα ή στο δεξί μέρος της οθόνης κάθε χρήστη (που έχει επιλεγεί από το Facebook με βάση τα κριτήρια που έχουν οριστεί), σε κινητά, tablet και desktop.

Μπορεί η διαφήμιση στο Facebook να είναι στοχευμένη;

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η μεγάλη δημοτικότητα της διαφήμισης στο Facebook οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί στοχεύσει σε συγκεκριμένο κοινό ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση στην επένδυση που κάνετε. Τα κριτήρια στόχευσης εξειδικεύονται απόλυτα με βάση το προφίλ του κοινού που σας ενδιαφέρει (π.χ περιοχή, ηλικία, σπουδές, ενδιαφέροντα κ.ά.).

Πότε χρειάζεται να κάνω διαφήμιση στο Facebook;

Γενικότερα, τα Facebook Ads είναι σημαντικά για νέους πελάτες αλλά και για την υπενθύμιση της επιχείρησης στους υπάρχοντες πελάτες. Ακόμα πιο χρήσιμα είναι όταν θέλετε να προβάλετε κάποιο νέο προϊόν/υπηρεσία, να προωθήσετε μια προσφορά ή σε περίοδο έξαρσης των πωλήσεων σας λόγω εποχικότητας.

Γιατί να επιλέξω τον 4TY.GR για τη διαφημιστική καμπάνια μου στο Facebook;

Οι διαφημίσεις στο Facebook μπορεί να είναι οικονομικές και αποτελεσματικές αλλά αυτό προϋποθέτει χρόνο, εμπειρία και γνώση στο συγκεκριμένο θέμα. Εμείς στον 4TY.GR αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε τη δική σας διαφημιστική καμπάνια στο Facebook και παράλληλα το δημιουργικό τμήμα μας θα ετοιμάσει τα banners που επιθυμείτε. Σε συνεργασία με εσάς θα ξεκαθαρίσουμε το προφίλ των μελών που θέλετε να προσεγγίσετε έτσι ώστε η διαφήμισή σας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, λόγω της εμπειρίας μας στο χώρο προσπαθούμε συνεχώς να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο χαμηλότερο κόστος για εσάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου