Hot!

Tips για να αυξήσετε την επίδραση των social media της επιχείρησης σας!

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που προσεγγίζουν και προωθούν περιεχόμενο οι επιχειρήσεις στο κοινό τους. Πλέον πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να έχουν μια στρατηγική προσέγγιση στη διαχείριση των social media για να αυξήσουν την επίδραση τους στο διαδίκτυο. Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε κάποιες χρήσιμες τακτικές (tips) για πιο αποτελεσματική χρήση αυτών των μέσων για να αυξήσετε τα likes, την αλληλεπίδραση του κοινού, τα θετικά σχόλια και φυσικά την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις σας.


Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ανεβάζετε posts που θα προσελκύσουν την προσοχή των επισκεπτών. Γράψτε σύντομες αναρτήσεις, καθώς και αναρτήσεις που δεν αποκαλύπτουν ακριβώς κάτι αλλά αφήνουν κάποιο μυστήριο, ζητώντας στους χρήστες να κάνουν κάτι για να δουν περισσότερες πληροφορίες (π.χ κλικ για μετάβαση στο site). Χρησιμοποιήστε επίσης προκλητικούς τίτλους έτσι ώστε εύκολα κάποιος να συνεχίσει να διαβάζει το post σας κυρίως αν είναι σχετικά μεγάλο.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε πρέπει να είναι τέλειες, κυρίως στο Instagram. Προσπαθήστε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες προτού τις αναρτήσετε ώστε να φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερες. Πειραματιστείτε με το Photoshop ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που σας βολεύει και προσπαθήστε να δώσετε στις εικόνες σας ένα διαφορετικό ύφος και στυλ.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε σχεδόν το ίδιο μοτίβο (στυλ) στις αναρτήσεις σας, καθώς η συνέπεια είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας ισχυρής εικόνας για την επιχείρησή ή το brand σας.

Οι διαγωνισμοί αποτελούν επίσης μια χρήσιμη τακτική για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση του κοινού με την σελίδα σας. Ζητήστε περισσότερα likes, tags φίλων και σχόλια και αυξήστε την συμμετοχή του κοινού σας.

Μην ανεβάζετε συνεχώς αναρτήσεις που στοχεύουν στην πώληση των προϊόντων/υπηρεσιών σας. Προσπαθήστε να ανεβάζετε ευχάριστο περιεχόμενο, καθώς και χρήσιμα tips για τους επισκέπτες έτσι ώστε να χτίσετε ένα ισχυρό brand στο χώρο σας. Επίσης, προτείνεται να έχετε κάποιες συγκεκριμένες ημέρες κάποιο συγκεκριμένα θέματα στα posts σας π.χ (ερώτηση της εβδομάδας, φωτογραφία της εβδομάδας, επιλογή της εβδομάδας).

Τα κοινωνικά μέσα είναι ευρέως διαδεδομένα σήμερα, ειδικά λόγω της εύκολης σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω smartphones και tablets. Οι άνθρωποι μπορούν πλέον εύκολα να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά μέσα και να δημοσιεύσουν κάτι ή να ανεβάζουν φωτογραφίες. Προσπαθείτε πάντα να είστε δημιουργικοί και διαφορετικοί. Αυτά είναι τα 2 κύρια στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την επίδραση των σελίδων σας και τα αποτελέσματα σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου